Vad är CrossFit?

CrossFit är konstant varierad funktionell träning utförd under hög intensitet.

Konstant varierad för att inget pass är det andra likt, och vi inte vill specialisera oss på något specifikt – utan bygga på att bredda vår fysiska kapacitet. CrossFit är varierat, men det finns fortfarande en struktur för att uppnå önskat resultat.

Funktionellt för att det är så kroppen är byggd för att röra sig, och det är så vi rör oss i vardagen. Vi vill bli bättre på att göra det vi redan gör. Vi lyfter, kastar, hoppar, springer, pressar, drar och mycket mer.

Hög intensitet för att utmana och utöka vår fysiska kapacitet till helt nya nivåer och ständig förbättring.

CrossFit handlar om DIG och om DIN kropp. CrossFit bygger på funktionella rörelser, alltså sådana rörelser som vi gör i vardagen – till exempel när vi lyfter våra barn eller sätter oss ned på toaletten. CrossFit gör det möjligt att vara förberedd inför vad morgondagen kan föra med sig. Det kan handla om enkla, men ofta självklara, saker som att kunna leka med sina barn och barnbarn, bära hem matkassarna från affären, orka ta trapporna eller springa ifatt bussen. CrossFit underlättar, och gör det möjligt att njuta lite extra av livet.

CrossFit innebär att vara förberedd på det oförutsägbara och att klara av att göra det vanliga exceptionellt bra. Vi vill förbättra både våra svagheter och våra styrkor, för att kunna göra allting lika bra. Passen ser olika ut varje dag, och övningarna varieras i det oändliga, för att träna upp en bred fysisk nivå.

Resultatet är väsentligt, vi vill ju bli starkare och må bättre. Inom CrossFit kan man mäta utvecklingen och den fysiska förbättringen på olika sätt. Vi mäter mot klockan, antingen genom att göra allt så fort som möjligt eller att göra så mycket som möjligt under en viss tid. Det ger oss mätbara resultat att använda som morot till förbättring. Inom CrossFit tror vi att hemligheten bakom resultat är intensitet. Vi använder alltså en hög intensitet, ett högt tempo för att få ut det det mesta av vår träning.

Sist men inte minst; CrossFit är ett välprövat koncept. Vi utför allt ifrån gymnastiska övningar som kullerbyttor och handstående till tunga olympiska lyft i form av frivändningar och ryck – och gör det under hög intensitet. CrossFit handlar om att bli bra på allt. En löpare är duktig på att springa snabbt, men har ofta svårt att lyfta tungt. En tyngdlyftare är duktig på att lyfta tungt, men är i de flesta fall ingen god löpare. En CrossFitare springer både snabbt och lyfter tungt! Vi strävar helt enkelt efter att bli bra på allt.

CrossFit – allt för alla.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *