Emma

– Certified CrossFit Level 1 Trainer

Varför tränar Emma CrossFit?

”När det kommer till att förklara varför jag tränar CrossFit, så blir jag ofta helt ställd – för det är så svårt att förklara. Det är svårt att förklara någonting som fått alla år av träning, gemenskap och   utmaningar att falla på plats, bara genom att vara så enkelt som det faktiskt är. Samtidigt är det så svårt att definiera CrossFit, för det är ju inte bara en träningsform. Det är en hel värld.

Den ”konstant varierade funktionella träningen som utförs under hög intensitet” var det första jag föll för. Utmaningar har länge legat mig varmt om hjärtat, men genom att träna CrossFit insåg jag att min kapacitet är oändlig. Det är alltid möjligt att sträva ett steg bortom det som för stunden verkar omöjligt, och rätt vad det är så gör man saker som man aldrig trodde man skulle klara av. Jag gör många saker idag som jag för ett år sedan aldrig trodde att jag kunde göra.

Som sagt, CrossFit inte bara  en träningsform utan en hel värld – ett community, en ”familj”. Alla gör samma sak, men på sitt sätt. Alla befinner sig, eller har befunnit sig, i samma ”spyfärdiga tillstånd” som du och det skapar ett härligt driv och en gemenskap som är svår att sätta fingret på. En box är heller inte bara ett ställe med grymma träningsmöjligheter, utan även en plats att hänga, snacka och umgås på.

Känslan av att ständigt överträffa sig själv och krossa nya gränser är så häftig – det tillsammans med den härliga gemenskapen är de största anledningarna till varför jag fastnat för CrossFit. Och varför jag kommer att fortsätta med det livet ut.

Vi syns i boxen!”