CrossFit växer år för år – karta över CrossFit-gym runt om i världen

Ännu för några år sedan var det många som inte visste vad CrossFit är. Men om du idag slumpmässigt stoppar en människa på gatan och frågar om han eller hon vet vad CrossFit är så kommer svaret med stor sannolikhet att vara ja, oberoende av på vilken kontinent du befinner dig på. CrossFit har blivit allt mera populärt under de senaste åren i och med att allt flera gym med CrossFit-licens öppnas runt om i världen i både små och stora städer. Visste du att det finns gym med CrossFit-licens exempelvis i Indien, Kambodja, Irak och Chile? CrossFit har allt sedan sporten grundades av Greg Glassman Lauren Jenai år 2000 i Kalifornien vuxit och brett ut sig till alla kontinenter – Sydamerika, Nordamerika, Afrika, Europa och  Australien.

Är du nyfiken på att veta var i världen man utövar CrossFit? Finns det något CrossFit-gym i Sydamerikas regnskogar eller i Afrikas öknar? Eller vill du veta hur du hittar gymmet närmast dig själv om du vill börja träna CrossFit? Funderar du var du kan träna CrossFit under resan? Här hittar du kartan för att hitta alla CrossFit gym i hela världen! Intressant, eller hur?

kartacrossfit
CrossFit utövas över hela världen

Ja, visst är det härligt att se att allt fler upptäcker fördelarna med CrossFit, för annars kunde väl sporten inte ha blivit så här stor på bara 14 år? Tänk att inuti alla dessa små prickar på kartan så finns det en grupp människor som tränar tillsammans i vått och torrt. Tillsammans på dessa gym förbättrar man sina träningsresultat, svettas och kämpar och sliter medan man hejar och peppar på varandra för att orka hela vägen. Man pressar sig själv i dagens WOD – ibland går det lätt och ibland är det blod, svett och tårar – men nästan alla gånger går man ut från gymmet med ett leende på läpparna, nöjd över att man klarade det även om det var tufft. På samma sätt går det till på alla CrossFit-gym oberoende av om du befinner dig i Stockholm, Manila, San Fransisco eller Santiago – eller någon av de andra 9395 CrossFit-gymmen i världen!

En stor high five till alla CrossFit-utövare i hela världen!